Ispovijedi ogorčenog uma lovca na vjetrenjače

petak, 28.04.2006.

JEDNOKRATNI PRIJATELJ

Sinoć sam upoznao novog jednokratnog prijatelja u noćnome autobusu na putu prema doma. Prolazili smo teme poput vremena, politike, crne kronike, te aktualnih tema tek toliko, gubeći vrijeme. Dvije stanice prije moje, pristojno smo se pozdravili sa "vidimo se" iako smo oboje sumnjali u istinitost tih riječi, čulo se u glasu. Bez obaveza, bez imena i bez osjećaja ikakve dužnosti ovo mi je bio jedan od najinteresantnijih jednoratnih prijatelja.

Do viđenja…
- 12:21 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.04.2006.

Feminizam vs. Šovinizam ili ti ga Genijalci

Kada su me zvali da pišem za Puls ideja je bila da pokažem svijet sa prave zadrte šovinističke strane. Rekoh ajde dobro, probati ću. I tako ja šaram po Internetu, novinama, kojekakvim magazinima, skupljam ideje i gledam općenitu sliku kako ekipa pokušava (naglasak na pokušava) prikazati isti film kao što je moja "domaća zadaća". Čitam ja određeni spektar autora i mislim si kome to uspiju prodati? Pa to više ni balavi teenageri ne puše. Novonastali šovinizam kao pokret borbe protiv feminizma. Ma molim vas, o čemu vi zapravo?

Prvo, one feministice, tko zapravo njih stvarno doživljava? Da li ih je itko ikada zapravo čuo? Uvijek neki vrag pizde, dižu glas za neka svoja prava, ljudi se tome nasmiju i na tome završi. Pouzdano znam da ih ekipa ismijava i to pogotovo ženski dio. Odakle su sad one pale? S Venere? Da baš, nisu one uopće iz ovoga planetarnog sustava. Članice tih društava su najčešće brkate nedojebano-frustrirane članice barem tri aerobik centra koje je neki muški primjerak jednom davno povrijedio (više se ni ne sjećaju kako i zašto). To naravno još nisu preboljele pa se troše kojekakvim vježbama i praćenjem repriza "Seks i grada" sanjajući o boljim danima uz pratnju rekvizita poput čokolade i maramica (prema potrebi). Najbolji prijatelj im je vibrator (sa ekstra paketom baterija u pripravi) kojeg su davno prestale skrivati u najnižim ladicama jer naime, nemaju od koga skrivati. Nemajući život, pronalaze prijateljice slične sebi na tim istim tečajevima aerobika. Postaju si najbolje i nakon par mjeseci plakanja i tovljenja slatkim, odluče napraviti veliki korak, promjenu u svome životu, tako da napadaju sve što ima imalo testosterona u sebi. Naravno to traje dok ih neki mamlaz (a takve jedino privlače) opet ne obori s nogu i vrati nadu da bi ju opet netko ipak htio pogledati, čak i taknuti osim vlastite ruke, te da ipak može biti poželjna. Naravno, nakon nekog vremena, kada se čovjek namirio i zasitio, dobiva cipelu i cijela priča počinje ispočetka i tako u krug. Ovaj puta je puno starija, nije više za skakanje po nekim GYM dvoranama pa preskače taj dio i direktno se vrača u svoju staru žensku udrugu gdje se mora ponovo istaknuti i vratiti obraz pa se aktivnije posvećuje radu. A taj isti obraz (a i još neke dijelove tijela) će vratiti/ugodno popuniti sa velikim količinama slatkoga.

A šovinisti. E ti su također genijalci. Možda čak i veći. No prvo, znate li što točno znači šovinizam? Ajde iskreno! Ja nisam znao pa sam bacio oko u "Klaića", a kad ono: (po imenu franc. vojnika Chauvina, poklonika Napoleonove osvajačke politike) – reakcionarna politika progonjenja, istrebljivanja, ugnjetavanja drugih/drugačijih naroda… itd. Rekoh; Ok, ja to ne mogu biti. A dam se kladiti da debela većina takozvanih i najčešće samo-prozvanih šovinista ne zna pravo značenje toga imena. Žalosno, očajno. Dalje, ti "moderni" šovinisti svi po redu zvuče isforsirano. Kao da ih netko tjera pisati. Da imaju dobrih fora, ali to su samo fore i najčešće su na granici sa neukusom. Jedna od najinteresantnijih detalja je to što doma najčešće imaju ženu ili curu a kada se one pojave onda se odmah izvale na leđa poput poslušnih psića očekujući češkanje po trbuhu. Jaki na riječima, ali ne i pred njima, a o djelima ni neću. Stvar je i u tome da oni bacaju krivu sliku na ostatak muškog roda i onda nas još ženski rod trpa u isti koš sa njima.

Ove nove generacije uključujući i našu su prilično liberalno odgojene, naučeni smo gledati iz šireg kuta, sa većeg spektra stanje tekućih stvari, aktualnih tema i dovoljno smo mladi i usudio bi se reći nedefinirani, još neiskvareni, tako da nam ne mogu prodavati zadrto-tupe stvari koje takozvano moderno društvo reklamira po svakome čošku. Uvijek smo nudili nove, svježe stvari, nove poglede, nova rješenja, ali smo prerijetko doživljeni. Medijski odgoj nacije sa podsmislom "obrazuj da bi mogao prodati" sve više tupi ljude. Mediji nisu moralna savjest! Šovinizam, feminizam, rasizam, ekstremizam i ostali ni sam više ne znam kakvi -izmi više ne prolaze (ne računam ostatke zadrtih, neodgojeno-nekulturnih seljačina koji uvijek dignu prašinu i mediji jedva dočekaju te zakriju tim oblakom nas ostale). Problem je to previše toga trpimo, a što više sranja podnosiš, to ćeš više sranja i dobiti. U galeriji današnjih lažnih idola teško je izabrati one prave. Zato budite svoji i cijenite se međusobno.
- 23:52 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 16.04.2006.

Blagdani

Evo opet neki blagdani.
A taman su neki uspjeli skinuti ono što se nakupilo za Božić i Novu.
No da ne duljim opet sa glupostima.

Sretan vam Uskrs.
- 09:21 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>